29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 10 Februar 2012 20:23

Rukomet u Areni opet otkazan Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rukometcelikJoš jedno, nadamo se posljednje odgađanje: RK ,,ČELIK'' – RK ,,LEOTAR'' – 17. FEBRUARA U 19.00 SATI - Utakmica Premijer lige BiH RK ,,Čelik'' – RK ,,Leotar'' (Trebinje), ponovo je otkazana i ponovo (po četvrti put) zakazana. Novom odlukom Takmičarske komi-sije Rukometnog saveza BiH utakmice 15. kola zakazane su za 17. i 18. februar. RK ,,Čelik'' je svoju utakmicu zakazao za petak, 17. februar u 19.00 sati u Gradskoj areni Zenica. 

- Vjerujemo da je ovo posljednje prolongiranje ovog prvenstvenog kola. Sve ovo nas je jako poremetilo u radu, kako u trenažnom procesu, tako i u organizaciji uakmice i donijelo nam povećane troškove. Organizacijske pripreme za jednu te istu utakmicu obavljane su do sada tri puta. Poseban problem je što smo marketinški bili dobro pripemili i gotovo sigurno bi da je utakmica igrana u prvom termi-nu imali rekordan broj posjetilaca u Gradskoj areni Zenica, jer su masovan dolazak na utakmicu bili najavili studenti Pravnog i Zdravstevnog fakulteta, Mašinske tehničke i Medicinske škole, štićenici ,,Dom i porodica'', nekoliko stotina izviđača Zenice itd., Zato sada pozivamo sve one koji su namjeravali na utakmicu doći u prethodno otkazanim terminima – da sada u Gradsku arenu Zenica dođu 17. februara u 19.00 sati.

Garantujemo dobar rukomet i idemo na novu prvenstvenu pobjedu. Garantujemo borbenost i grčevitu borbu za svaku loptu i u odbrani i u napadu. Prvi put ljubitelji rukometa u Zenici će u ovoj sezoni vidjeti novi, ,,renovirani'' sastav i kolektivnu igru. Novi ,,Čelik'' predvode reprezentativni golman Adnan Šabanović, kapiten Aldin Begagić, novajlije u timu - internacionalci Milan Ivančev i Andreas Dominiković, zatim Goran Šarenac, Milan Duvnjak, Mirza Dervenčić, Davor Kadić, Edvin Begović, Dragan Starčević i drugi – poručuju u zvaničnom saopštenju iz RK ,,Čelika'' a povodom novog zakazivanja utakmice sa ,,Leotarom'' za 17. februar.

Trener ,,Čelika'' Miki Filipović je tim povodom izjavio:

- Imamo veliki problem sa tempiranjem priprema i forme igrača. Već 20 dana nemamo utakmica, što niko ni u snu nije planirao. Moraćemo pod hitno obezbijediti nekog adekvatnog partnera za prijateljsku utakmicu. Nadam se da makar ovaj novi termin za odigravanje prvenstvenih utakmica neće ponovo biti otkazan – kaže Filipović.

Press služba RK Čelika

Čitano 2807 puta Zadnji put promjenjen petak, 10 Februar 2012 20:36