28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 24 Februar 2012 19:39

Čelik sutra u Živinicama Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rukometU Rukometnom klubu ,,Čelik'' ove sedmice je vladala puna radna atmosfera. Poslije uvodne prvenstvene utakmice u ovoj sezoni sa Leotarom iz Trebinja kod kuće (33:28 za ,,Čelik'') sve snage su usmjerene ka narednoj gostujućoj utakmici – u subotu 25. februara u 19.00 protiv jake ekipe Konjuha u Živinicama.

- Nemamo povrijeđenih igrača, svi su zdravi i raspoloženi za igru, atmofera u timu je odlična, drugarstvo među igračima kao nikada do sada, a konkurencija za prvu sedmorku je velika – kaže trener Miki Filipović.

- Ekipa Konjuha, naš novi protivnik u Premijer ligi BiH je čvrsta, dobro posložena, žestoka ekipa sa dugom Premijerligaškom tradicijom i s njiima će biti veoma teško igrati. Medjutim, mi se nećemo predati i igraćemo borbeno sve do posljednjeg sudijskog zvižduka. Imamo dobru ekipu i dosta aduta u našim ,,rukama'', a prije svega imamo dva sjajna golmana, najbolji golmanski par u Ligi - Adnana Šabanovića i Dragana Starčevića, koji u ovako teškim utamicama, uz dobru igru prije svega naše cjelokupne odbrane, mogu donijeti prevagu i nove bodove – ističe trener ,,Čelika'' Filipović.

– Sve u svemu: u Živinice ne idemo da se predamo, već da se borimo, a koja će se ekipa na kraju radovati – ostaje da vidmo...

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je za ZenicaBlog povodom naredne utakmice je istakao:

- U prvom timu,,Čelika'' i cijelom klubu je pozitivnu atmosferu dodatno pojačala i činjenica da smo u posljednjih desetak dana dobitnici dva puta po trostruku nagradu na opštinskoj i kantonalnoj razini - ,,Izbor najboljeg sportiste, sportskog radnika i sportskog kolektiva''. RK ,,Čelik'' je dobitnik nagrade ,,najbolji sportski kolektiv 2011.'', predsjednik Kluba je primio nagradu ,,Najbolji sportski radnik'' Opštine i Kantona, a trener Filipović je takođe dvostruki dobitnik nagrade ,,Najbolji trener'' u Kantonu i Opštini. Igrači su izvanredno primili vijest i saznanja o tim priznanjima i oni obećavaju da će i ubuduće opravdati povjerenje onih koji su odlučivali o nagrada i povjerenje sportske javnosti. U nastavku nas čeka teška sezona. Sve je ,,gušća'' situacija i na čelu i na dnu tabele u Premijer ligi, a prvenstvo će se igrati u terminima subota-srijeda. Čekaju nas i Kup utakmice. Sve to od nas zahtjeva dodatne napore i ozbiljnost u radu, a ja imam puno povjerenje u naš homogeni igrački kadar i kolektivnu igru, gdje nije važno ko je dao gol, već pobjeda i tri boda. Naredne dvije utakmice (protiv Konjuha u subotu u Živinicama i protiv Bosne Prevent iz Visokog u narednu srijedu u Zenici) su veoma bitne i ja vjerujem u naše momke da će dati sve od sebe da te dvije utakmice riješimo u našu korist. U svakom slu-čaju očekujem žestoku borbu i sigiran sam da će naši igrači ,,ginuti'' na terenu. Pozivam i sve naše navijače da u srijedu, 29. februara u 19.00 sati dođu što masovnije i obore dosadašnji rekord Gradske arane u broju posjetilaca. To je moja velika želja. Dokažite da volite ovaj grad i ovaj sport i ovaj Klub! – poručuje Škrbić.

Čitano 2896 puta