29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/smetski
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/smetski
nedjelja, 26 Februar 2012 13:18

Takmičenje na Smetovima Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Na izletištu Smetovi je održano Međudržavno takmičenje u trčanju na skijama. Nastupili su klubovi Širokača, Romanija, Igman, "Mladen Grujić", Zenica, Istočno Sarajevo, Zlatibor i Sjenica. Takmičenje je održano u više kategorija na dvije staze za seniore i juniore u blizini Izviđačkog Doma.

Za dobru organizaciju pobrinuo se domaćin, Ski klub Zenica, a gosti iz Srbije su iskazali zadovoljstvo prijemom i ljepotom krajolika. Takmičenje je otvorio poslanik u Federalnom Parlamentu iz Zenice Said Mujkanović, uz prisustvo mnogobrojnih izletnika i takmičara.

 

Najbolje rezultate iz Ski kluba Zenica su postigli Belmin Đuherić, ( treće mjesto u kategoriji juniora) i Iram Brkić (treće mjestomlađi pioniri). Pobjednički pokal je pripao Ski klubu Romanija sa Pala. U prilogu dio atmosfere sa takmičenja, a na crno bijeloj fotografiji je autor ovog priloga (prije 30 godina).

Akif Smajlović za Zenicablog


{gallery}smetski{/gallery}

Čitano 3800 puta Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 27 Februar 2012 09:42