28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 28 Februar 2012 02:57

SBB o godini Vlade ZDK

KO SBB BIH ZDK smatra da Vlada Ze-do kantona za prvu godinu svog rada nije dorasla zadatku, te da nije dobila čak ni prolaznu ocjenu za svoj rad. To potvrđuje i izvještaj CCI-a u kojem je konstatovano da umjesto obećanih novih radnih mjesta broj nezaposlenih od oktobra se povećao za dodatnih 0,1 %.

Poslije definitivnog stavljanja katanaca i gašenja Krivaje, a potom i 21.Decembra postavlja se pitanje tko je slijedeći. Jedan od razloga ovako poražavajućeg stanja je odstupanje od propagirane ekspertne vlade, a zarad podjele stranačkih fotelja. O kakvoj ekspertnoj vladi je riječ kada se pri odabiru ministra unutrašnjih poslova umjesto najsposobnijem mjesto dijeli SDP –u, a potom Maglaju - Zavidovićima dok se ne dogura do zaslužne mjesne zajednice iz koje se vadi predmetni ekspert. Istim principom se vodilo i pri izboru ostalih minstara u Vladi.

SBB BiH ZDK cijeneći dosadašnje dvadesetogodišnje pogubne rezultate SDA, od samog početka nije podržao ovakvu vladu, a sada je i evidentno zašto. Neosporno je da je SDP koalicijom sa SDA iznevjerila svoje glasačko tijelo i upala u blato iz kog na svaki način pokušava da se izbavi. Smatramo da će se zbog nekomepetentene Vlade u narednim mjesecima opšta situacija u Kantonu još više pogoršati, te će i ova „Principijelna“ koalicija u potrazi za krivcem biti dovedena u ozbiljnu kušnju.

KO SBB BiH ZDK

{!jomcomment}