25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 15 Septembar 2014 21:41

SDP Zenica o grijanju Zeničana

Općinska organizacija SDP Zenica izražava sumnju u iskrenost najave direktora Javnog preduzeća „Grijanje“ Zenica  u kojoj saopštava da će zbog dugova Zeničko-dobojskog kantona biti doveden u pitanje početak grejne sezone u Zenici.

 

Kanton duguje, ako duguje, za zagrijavanje školskih i nekih poslovnih prostorija i za to treba da izvrši svoje obaveze. Međutim, stavljati korisnicima grijanja u hiljadama stanova i privatnih kuća da će zbog tuđeg duga oni ostati bez zagrijavanja svojih prostora, u najmanju je ruku neodgovorno.

 

Direktor grijanja, politizirajući pitanje naplate dugovanja od pravnih lica se otvoreno svrstava u voditelje predizborne kampanje jedne stranke zaboravljajući da će zbog toga mnogi članovi upravo te stranke ostati bez snabdijevanja toplotnom energijom. Čekati tek mjesec dana pred sezonu prvi čovjek ovog javnog preduzeća prejudicira  stvar i bez pokušaja dogovaranja o naplati duga, što mu je posao,  istrčava u javnost sa zabrinjavajućim vijestima.

 

Prošle grijne sezone Zeničani koji koriste usluge Javnog preduzeća „Grijanje“ nisu ni jedan mjesec  imali redovno snabdijevanje toplotom. Zbog kvarova na mreži, a ne bilo kakvih dugova, dolazilo je do prekida  koji su trajali i po sedam dana. Zato bi u ovoj situaciji, više od mjesec dana pred sezonu grijanja, direktor trebao povesti računa o stanju mreže, sposobnosti podstanica i drugim stvarima kako bi toplota stigla u domove Zeničana na vrijeme, kao što je radnicima JP „Grijanje“ na vrijeme isplaćen regres i kao što na vrijeme dobivaju naknadu za topli obrok. Tada niko nije govorio o dugovima.

 

Sezona grijanja, to s pravom očekuju uredne platiše, mora početi  15. oktobra.

 

 

Odjel za odnose sa javnošću

OO SDP BiH Zenica