25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 16 Februar 2014 02:10

SBB ZDK saopćenje

Izvršni odbor KO SBB BiH Zeničko dobojskog kantona održao je redovnu sjednicu u hotelu „Internacional“ u Zenici. Na sjednici su jednoglasno potvrđeni stavovi u vezi sa protestima građana na području Zeničko-dobojskog kantona i to da Savez za bolju budućnost podržava legitimne i opravdane zahtjeve građana ovog kantona koji već sedam dana uporno traže svoja prava i ostavke predstavnika vlasti  na svim nivoima.

 

Izvršni odbor izražava i svoju zabrinutost zbog sve učestalijih pritisaka na članove SBB u Zeničko–dobojskom kantonu od strane predstavnika stranaka na vlasti, a posebno SDA i SDP koji ih otvoreno optužuju da su organizatori protesta. Nesuvisli komentari i optužbe bez konkretnih dokaza na račun Saveza za bolju budućnost, njegove članove i simpatizere samo nas sve više ujedinjuju u namjeri da do kraja tražimo ispunjenje naših programskih ciljeva koji su prije svega otvorena borba protiv siromaštva, korupcije, kriminala i procesuiranje svih onih koji su otimali od naroda Bosne i Hercegovine u posljednjih 20 godina.

 

Prepoznali smo već ustaljenu praksu da se postojeći stvarni egzistencijalni problemi, sa kojima se svakodnevno susreću građani Bosne i Hercegovine, prebace na politički teren te i ovaj put preporučujemo strankama na vlasti da se ozbiljno pozabave i udovolje zahtjevima građana Bosne i Hercegovine.

 

Služba za odnose s javnošću KO SBB BiH ZDK