19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 17 Novembar 2013 03:27

Kongres A-SDA u Zenici

Drugi kongres Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) BiH bit će održan 23. novembra u Zenici - odlučeno je na sjednici Predsjedništva ove stranke u Bugojnu.  Domaćini ovog sastanka na kojem je, između ostalog, rečeno da A-SDA osvaja sve više simpatija građana, bili su članovi Inicijativnog odbora za osnivanje ove stranke u Bugojnu. 

 

-Kroz svoj politički angažman A-SDA će se truditi da bude integrativni a nikako faktor razbijanja bilo kojeg nivoa vlasti. Izlaz iz teške situacije vidimo kroz veću odgovornost na svim nivoima, uz pozitivno korištenje resursa u našoj zemlji. Na ovaj način i građani će osjetiti bolji život - istakao je zamjenik predsjednika A-SDA BiH Nermin Ogrešević.  Naglasio je da "situacija u našoj zemlji nije dobra a atmosfera na političkoj sceni ne garantira skori pozitivan iskorak, zbog čega je potrebna svježa politička snaga sa novim progresivnim idejama, kakvih ima u A-SDA".  Pružena je puna podrška formiranju A-SDA u Bugojnu, čija će osnivačka skupština biti održana nakon predstojećeg kongresa ove stranke. 

 

- Namjera nam je da oplemenimo i unaprijedimo politički život i demokratske odnose u našem gradu. Dosadašnji razni politički projekti nisu dali željene rezultate i zato je potrebna duboka reforma i novi koncept rješavanja problema na jedan drugačiji način. To pokazuje vrijeme koje je iza nas. Mislim da mi imamo snage i kvaliteta za to - kazao je član Inicijativnog odbora za osnivanje A-SDA u Bugojnu Hasib Jusufspahić.