28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 07 Juli 2013 09:25

Politička kombinatorika u ZDK

Nakon što su na  sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona razriješena tri ministra Saveza za bolju budućnost, Ekrema Tuku, za boračka pitanja, Mirsada Isakovića za finansije i Đemila Ugarka za privredu, narednih dana uslijedit će međustranački pregovori o popuni upražnjenih pozicija. Ono što se trenutno zna je da će ministarstvo za boračka pitanja pripasti SDP-u. 

 

Predsjednik Kluba ove stranke, Adnan Jupić,  je za skupštinskom govornicom kazao da se radi o visoko moralnom činu ljudi koji su dobro obavljali svoj posao. 

 

- U narednom periodu mi ćemo u skladu sa procedurom u što kraćem vremenskom roku naći kadrovska rješenja za tri upražnjene pozicije, - izjavio je za RTV Zenica Senaid Begić, predsjednik Kluba poslanika SDP-a, partije koja predvodi izvršnu vlast u ovom kantonu.  Nezvanično saznajemo da je jedan od kandidata za novog ministra finansija Ivica Ćurić iz HDZ, koji je do sada vodio ministarstvo za rad i socijalnu politiku. Takođe nezvanično, naše informacije govore da bi ministar za boračka pitanja mogao biti kandidat SDP-a iz Visokog. Za sada je nepoznato ko će preuzeti resor privrede. (Š.B. rtvze)