25 Maj 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 05 Oktobar 2012 02:11

NSRZB centralni skup

Narodna stranka Radom Za boljitak organizovala je juče u Zenici predizborni skup, kojem je prisustvovao i predsjednik Stranke Mladen Ivanković Lijanović.  
"Sve ove godine, Narodna stranka Radom za boljitak zalagala se za probleme običnog čovjeka i pružala mu podršku u rješavanju egzistencijalnih pitanja i ja se zahvaljujem dragi građani na dosadašnjoj podršci. Samo uz vašu podršku Narodna stranka Radom za boljitak može nastaviti da provodi svoj program, koji je jedini izlaz iz sadašnje situacije, nastale zbog pogrešnih politika svih ovih godina. Upravo kao revolt tim lošim politikama, nastala je Plava revolucija koja u Zenici i ostalim općinama Zeničko-dobojskog kantona iz dana u dan dobiva na snazi", poručio je Ivanković Lijanović.


Narodna stranka Radom za boljitak, kako je kazao, u Zenici želi imati društvo mladih, obrazovanih i pametnih ljudi koji neće napuštati svoj dom.
"Omogućićemo im da se zaposle i tako stvaraju ambijent da ostanu u svojoj Zenici. Mladost Zenice, Zeničko-dobojskog kantona i u cijeloj BiH mora biti nosilac pozitivnih političkih promjena i zato ovim putem pozivam sve Zeničanke i Zeničane, sve građane Zeničko-dobojskog kantona i cijele BiH da izađu na izbore 7. oktobra i daju glas Narodnoj stranci Radom za boljitak, da ne dozvole da neko drugi odlučuje u njihovo ime i o njihovoj sudbini. Još nije kasno. Ukrcajte se na karavan Plave revolucije, pružite šansu mladima", rekao je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak.


Predsjednik Mladih za boljitak i ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Zeničko-dobojskog kantona Bojan Bošnjak kazao je da može potvrditi i posvjedočiti da Boljitak ima prostora za sve one koji svojim radom i zalaganjem žele postati dio tima koji može da donese promjene.


"Svih 11 godina postojanja, Narodnu stranku Radom za boljitak karakteriše bespoštedna borba za boljitak običnog čovjeka i zaštitu domaće ekonomije. Plava revolucija nije zaobišla ni općine Zeničko-dobojskog kantona u namjeri da Boljitkove kandidate isprati na putu prijeko potrebnih promjena. Naši kandidati postali su svjesni važnosti svoje odgovornosti. Nisu se odlučili da trate vrijeme, samo nijemo upirući prstom u nagomilane probleme, nego su svoju snagu, kreativnost i intelekt usmjerili ka rješavanju svih egzistencijalnih poteškoća koje tište naše građane. Tu leži njihova najveća snaga. Dragi građani, poslušajte svoje srce, pružite šansu mladima i spasite naš Zeničko-dobojski kanton“, poručio je prisutnima Bošnjak.


Prisutnima se obratio i nosilac liste za Općinsko vijeće Zenica i predsjednik Boljitkovog Općinskog odbora Hilmo Hadžić, koji je kazao da je zahvalan predsjednici Kantonalnog odbora Narodne stranke Radom za boljitak Zenica Jasminki Fakić i energičnoj koordinatorici Hermini Herco-Bilajac na svemu što su svojim dugogodišnjim radom i zalaganjem učinili na provođenju načela Plave revolucije.


Dodao je da je ponosan što pripada Boljitkovoj familiji koja za svoj vrhunski cilj ima interes građana.


Prisutnima na Boljitkovom predizbornom skupu obratili su se i predsjednik Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Igor Matanović, koji je naveo da je ova stranka "ujedinila sve koji su do sada ćutali i gledali kako im se nameće misao o nemogućnosti suživota".