29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 30 Septembar 2012 22:46

SBB: skup u Šerićima

Pred velikim brojem mještana i simpatizera, Savez za bolju budućnost Zenica održao je preizborni skup u  zeničkoj mjesnoj zajednici Šerići. Okupljenim mještanima kandidati SBB-a obratili su se Amer Ćosić, Nurudin Imamović, Abid Jarić, Besim Beganović, Šefik Tutmić, Sedin Fejzić, Merima Mahir, Adel Sinaović, Sedžida Beganović-Isaković, Aida Jahić i kandidat za načelnika Ismet Sarajlić. Nurudin Imamović govorio je o problemima područne škole kojoj prokišnjava krov,  a Abid Jarić  o domaćim proizvodima po kojima su Šerići prepoznatljivi:

 

-         Iako ste imali 1.500 tona viška, vaš šerićki krompir vlastima je skup, pa uvoze krompir sumnjivog kvaliteta. Vaše mlijeko otkupljuju po 45 feninga, a u mljekaram prodaju po 1,5 KM. Šerićki kormpir je najkvaliteniji i nabolji, zašto on nije brendiran- kazao je Jarić.

Besim Beganović govorio je o problemima boračke populacije, ističući da briga za one koji su branili državu nikakva, a Šefik Tumić naglasio da se na Žičari mora napraviti otkupna stanica za nemilski kraj.

-         Pitam vas kada vam je došao agronom u avliju i pitao šta vam treba, nije nikad jer na području  općine Zenica radi samo jedan agronom. Umjesto da vam daju podsticaje, oni vam daju zaražene sadnice pa ne znate šta ćete s njima. Velika zima, pa suša, uništili su hranu za stoku, a vi ne znate kome da se obratite. Dosta je takvog načina rada i odnosa prema poljoprivrednicima- kaza je izemđu ostalog Aida Jahić, diplomirani agronom.

Burnim aplauzom dočekano je obraćanje Ismeta Sarajlića, kandidata za načelnika:

-         Žalostan sam kada vidim šta sve vi nemate u Šerićima, dok  je općinska vlast  u zadnjih osam godina potrošila 200 miliona  KM u grandiozne objekte, koji sve nas samo više zadužuju. Šta ste vi u Šerićima dobili? Sa tolikim parama moglo se otvoriti  preko 6.000 radnih mjesta, a na birou je preko 22 hiljde nezaposlenih u Općini Zenica. Dosta je takve politike, dosta je minimiziranja naših sela. Mi moramo pokrenuti i razvijati sela, ulagati u domaću poljoprivrednu proizvodnju, napraviti otkupne stanice i davati ljudima podsticaj, a ne milostinju- kazao je između ostalog Sarajlić.

Skup su osim članice Predsjedništva BiH Zahide Ćosić, podržali i Forum žena i Forum mladih SBB Zenica.

Press OO Zenica