18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 29 Septembar 2012 17:12

SDP: podrška programu

Nakon održanih skupova u Orahovici i druženja sa Forumom žena SDP-a pobjednički karavan SDP-a je nastavio promociju svojih kandidata za OV Zenica i kandidata za načelnika Općine Zenica Muniba Husejnagića. Na sinoć održanom skupu u Babinu na kojem je predstavljen program SDP-a koji dobija sve veću podršku građana Zenice dokazuje da je upravo to put kojim će SDP na čelu sa Munibom Husejnagićem pobijediti 7. oktobra.


Svjesni da režim na lokalnom nivou u potpunosti dezorijenitrano plasira priče o profesionalnoj nesposobnosti i političkoj nepodobnosti naših kandidata, te bavljenje temama koje nisu u nadležnosti lokalnog nivoa vlasti smatramo da je krajnje vrijeme da građani ispunjavanjem svoje dužnosti 7.oktobra pokažu da im je vrijeme da odu u historiju. Prestrašivanje građana i plasiranje pomenutih laži je znak slabosti i straha od izbornog rezultata.


Osam godina potrošenih na zamajavanje građana kako će problemi biti riješni su potrošeni uzalud. Pozivamo građane Općine Zenica da na predstojećim izborima podrže one koji imaju konkretna rješenja i načine na koji će ta rješenja sprovesti.


Opet javno pozivamo svoje oponente da se u posljednjoj sedmici predizborne kampanje počnu baviti životnim pitanjima građana te da prestanu neosnovano blatiti protukandidate. Svaka ozbiljna politička partija se bavi rješavanjem problema građana zbog kojih političke partije i postoje.


Mi u SDP svjesni da u Zenici postoji mnogo neriješenih problema smatramo da se problemi trebaju rješavati i mi za te probleme imamo rješenja. Postoji tim ozbiljnih i odgovornih ljudi koji stoje iza svojih riječi i te probleme ćemo postepeno rješavati. Stoga očekujemo da će od 7. oktobra Zenica ići naprijed!