28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Septembar 2012 16:27

Stranka za BiH o koridoru Vc

SAOPĆENJE - Općinski savjet Stranke za BiH Zenica koristi i ovu priliu da oda priznanje i pozdravi sveukupne napore naših graditelja koji i na Koridoru V-C i na izuzetno složenom projektu Glavne gradske magistrale uspijevaju da odgovore izazovu i pokažu svoje neimarske sposobnosti. To je samo još jedna potvrda da mi imamo vrijedne, stručne i odgovorne kadrove svih profila i kada im se pruži prilika i omogući da rade, oni to znaju kvalitetno i dobro da odrade.

 

Ono što nije dobronamjerno, pa i zabrinjava, jeste činjenica da se ti i takvi graditeljski dometi iskorištavaju u predizborne svrhe. Dobro je znano, ni sadašnje rukovodstvo JP Autoceste FBiH, niti sadašnji čelni ljudi resornih ministarstava, a ponajmanje sadašnji premijer Federacije BiH, a da i ne pominjemo one na kantonalnom nivou, nisu eskluzivno zaslužni za te i takve uspjehe. Vjerujemo da naša javnost dobro zna, kada se počelo intezivnije raditi i ozbiljnije graditi na ovim velikim projektima. Kao što znaju i tko je bio protiv, kako projekata tako i budžeta. Istina je, današnja pozicija samo ide dalje u realizaciju onoga, što su oni prije njih, prepoznali kao dobro i korisno za sve građane Bosne i Hercegovine pa i Zenice.


Dobro je znati i naše građane informisati da realizaciji ovako složenih i komplikovanih projekata prethodi izuzetno mukotrpan, društveno-politički i socijalno osjetljiv, ponekad i dugotrajan zakonski postupak eksproprijacije predmetnih nekretnina. On je u obavezi općinske administracije, u našem konkretnom slučaju općinske Uprave za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina. Sa kojim uspjehom oni to izvršavaju vidi se konkretno na terenu. Zenica je ponovo uzavreli grad, zahvaljujući, između ostalog, i njihovom konkretnom doprinosu.


Ovom prilikom posebno naglašavamo, Stranka za Bosnu i Hercegovinu će, bilo da bude pozicija ili konstruktivna opozicija, uvijek podržati svaki projekat, svaki društveno-politički napor, svaku dobru ideju koja za rezultat ima dobrobit svih naših građana... Za, bolje i ljepše sutra...

 

PRESS STRANKE ZA BIH ZENICA