19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 17 Septembar 2012 00:08

Prva sedmica SDP-ove kampanje

Iza nas je prva sedmica predizborne kampanje za lokalne izbore 2012. godine. Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine u Zenici je tokom prve sedmice predizorne kampanje bila prisutna na terenu i nastavila je svoj razgovor sa građanima Općine Zenica koji traje cijelu ovu godinu. Do sada je kandidat za načelnika Općine Zenica Munib Husejnagić sa kandidatima za Općinsko vijeće Zenice na čelu sa Mirsadom Čivićem obišao MZ Blatuša, Donje Babino, Donja Gračanica, Lukovo Polje, Perin Han, Koprivna, Gladovići, Pepelari i Topčić Polje.


Građani su iskazali nezadovoljstvo stanjem na području Općine Zenica i načinom na koji se odnosi prema građanima. Dosadašnjih osam godina vladavine aktuelnog načelnika i potrošenih 300 miliona u nepreviredne projekte je apsolutni promašaj jer te investicije nisu poboljšale život građana. Te investicije su građane samo kreditno dugoročno zadužile.
-„7. oktobra imate priliku da odlučite o sudbini svih nas u Zenici, ukoliko smatrate da trenutačno stanje nije dobro i da ga treba mijenjati, onda nemam nikakvih dilema kako ćete glasati na izborima. Vi ćete na ovogodišnjim izborima odlučiti o sudbini Zenice u naredne četiri godine zato dobro razmislite kakvu ćete odluku donijeti. Pozivam vas da izađete na izbore i da date šansu onima koji znaju kako zaustaviti propadanje Zenice. Ja, zajedno sa svojim timom imam plan, volju i želju da Zenicu napokon učinimo gradom,“ kazao je Munib Husejnagić kandidat SDP BIH Zenica za načelnika Općine Zenica.


U dosadašnjoj kampanji oponenti SDP-a su se služili raznim lažima kako bi okaljali obraz i ugled kandidata SDP-a. To samo pokazuje strah i nemoć onih koji vrlo dobro znaju da svoju šansu nisu iskoristili jer rezultati njihovog rada slabi. SDP-ovci su uvijek bili časni i dostojanstveni ljudi i nikada se neće koristiti takvom jeftinom retorikom kako bi obmanuli građane.