29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 14 Maj 2012 03:41

Pudarić u Zenici

Potpredsjednik Federacije Svetozar Pudarić obišao je mjesne zajednice Mošćanica, Putovići i Perin Han u zeničkoj opštini. Pudarić je razgovarao sa mještanima koji su ga upoznali sa problemima lokalnog karaktera. Mošćanica, Putovići i Perin Han su ona grupa mjesta koja trenutno zahtijevaju malo više pažnje jer su ranije na račun drugih, većih projekata, bila zanemarena, zaboravljena.  

 

U Mošćanici je, kako mještani sami ističu, primjer da se prirodni resursi koriste od strane raznih firmi, preduzeća, rudnika i deponija a da od toga mještani ne vide nikakvu korist . U Putovićima je gorući problem kanalizacija, neriješeno je i pitanje komunikacija unutra naselja.

 

„Sve su to loklani problemi za koje lokalna zajednica više nema ni snage ni novca da ih riješi a kad ga je bilo nije postojao plan. Ključno je pitanje kako raspodijeliti novac da se riješe prioritetna pitanja, ne samo na ovom prostoru, već i u drugim mjestima širom Federacije, a da se ne dešava da se u mjestima poput Putovića investira u igrališta a da vitalno pitanje kanalizacije ostaje neriješeno godinama. Federalna vlada daje punu podršku projektima koji će od sad neiskorištenih planinskih prostora kao što je ovdje slučaj, pokušati napraviti mjesta na kojima se može raditi i zaraditi “, poručio je Pudarić.


PRESS SLUŽBA

zepudar2