29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 23 Novembar 2014 23:30

Ibrahim Bilčević

Pobjednik Evropskog takmičenja učača Kur’ana u Zagrebu, u kategoriji tilavet medresa je IbrahimBilčević iz zeničkog naselja Orahovica. Ibrahim je učenik trećeg razreda Medrese "Osman ef. Redžović" u Velikom Čajnu kod Visokog.

 

Na najprestižnijem takmičenju ove vrste u Evropi, u njegovoj kategoriji takmičili su se učenici devet medresa iz tri države. Ibrahim je sa 96,17 od mogućih 100 bodova osvojio prvo mjesto,  ispred Besima Azemija iz Medrese u Skoplju i Ahmeda Hasića iz Medrese "Džemaludin ef.Čaušević" Cazin. 

 

- Priznanje je tim veće jer je dobio priznanje i za melodičnost i učenje Kur'ana. Ovo je veliko priznanje, ne samo njemu, nego  i njegovom profesoru Kiraeta  i muhaffizu hfz. Abdulkadiru Kadriću, kao i našem profesoru muzike Edinu Fazliću. Ova pobjeda predstavlja afirmaciju i naše medrese, zvanično bogatije za jednog od najboljih mladih

učača Kur’ana u Evropi, kazao je Dženan Handžić, director Medrese "Osman-ef.Redžović" Visoko.

 

Ove godine na 21. evropskom takmičenju  učača Kur’ana učestvovao je 61 takmičar u pet kategorija, Učenje napamet cijelog Kur’ana, učenje polovine, 15 džuzova Kur’ana, učenje pet džuzova Kur’ana, tilavet - melodično i pravilno učenje Kur’ana i tilavet medresa. Članovi ocjenjivačkekomisije su bili iz Saudijske Arabije, Finske, Makedonije, BIH i Hrvatske.