28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 01 Oktobar 2014 23:31

Kenan Bajramović

Naš bivši kapiten Kenan Bajramović (33, 206), koji je prošlu sezonu počeo u latvijskoj VEF Rigi, a završio u turskom Bešiktašu, mogao bi produžiti ugovor s turskim klubom. Čeka ponudu

 

- Zvali su me, ali Bešiktaš uvijek želi oboriti cijenu. Nisam u godinama kada mi se po svaku cijenu ide vani, pa sam odlučio sačekati. Vidjet ćemo šta će se desiti - kaže Bajramović, koji ističe da je već imao ponude francuskih Limoža i Asvela, ali da se nije uspio dogovoriti. Pripreme, kao i prošle sezone, obavlja sa sarajevskim Sparsima, gdje se, zbog prijateljstva s predsjednikom Nihadom Selimovićem i trenerom Markom Trbićem, s kojim je radio i u Čeliku, nalazi u porodičnom okruženju. 

 

- Sviđa mi se kako radi Trbić. U svakom slučaju, dobro se i mnogo radi, ali nije lako trčati s ovom djecom. Tim je svake godine mlađi, talentiraniji i Sparsi su na dobrom putu - smatra Bajramović, koji dodaje kako su mu prošle godine pomogli da se spremi za najbolju sezonu u karijeri. Nurkić dominantan Kao i svi drugi ljubitelji košarke i bh. reprezentacije, ni bivši kapiten nije sretan zbog nesporazuma s mladim centrom Jusufom Nurkićem, koji nije igrao kvalifikacije za Eurobasket. Nurkiću treba, kaže Bajramović, ne ulazeći u razloge, pomoći da postane ono što može biti i da ostane na vrhu.

 

- Nurkić je dominantan u Evropi, a bit će i u NBA ligi. U to sam siguran. Biti visok 215 centimetara i imati 140 kilograma, to je nezadrživo u reketu. Nikome neće biti lako igrati protiv njega - smatra Bajramović. 

 

V.B./AVAZ