29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 14 Januar 2014 04:42

Robijaši: Svi za Muhameda !

U press salonu stadiona "Bilino polje" je održana konferencija Udruženja "Robijaši 1988", za medije. Tema press konferencije je humanitarna utakmica u malom nogometu između Veterana NK Čelika i tima Robijaša, a povodom akcije: "SVI ZA MUHAMEDA". Prisutnim novinarima obratili su se: Draženko Jurišić , portparol Udruženja "Robijaši 1988", Muamer Mehić iz organizacionog tima i Savudin Fejzić, Muhamedov otac.


Kako je istakao Draženko Jurišić:

"Udruženje "Robijaši 1988" je osnovano radi pružanja organizovane podrške zeničkim sportskim kolektivima. U posljednjim godinama sve više organizujemo i humanitarne akcije. Ovaj put, naš brat sa tribine, 14-to godišnji Muhamed Fejzić, treba pomoć svih Zeničana, kako bi obavio kliničke pretrage u Turskoj. Robijaši će pokušati prikupiti dio potrebnih sredstava ovom akcijom".


Portparol Jurišić je dalje nastavio: "Prvi dio akcije će se sprovesti već u petak 17.1.2014. u dvorani Bilmišće, gdje će sa početkom od 19 sati biti održan malonogometni susret između Veterana NK Čelika i tima Robijaša. Cijena ulaznice je 3KM. Kompletan prihod od ulaznica i dobrovoljnih priloga će biti uplaćen na račun Muhamedovih roditelja kako bi mogli otputovati sa svojim sinom na njegovo daljne liječenje. Pozivamo sve ljude dobre volje da kupovinom ulaznice pomognu našem Muhamedu".


Ulaznice za ovu humanitarnu utakmicu, trenutno, možete kupiti u sljedećim objektima:
Caffe Avanti – Preko puta zapadne tribine stadiona Bilino Polje
Make caffe – Preko puta zapadne tribine stadion Bilino Polje
TR Halooo – preko puta poslovnice Centrotransa
Caffe Bar Hennessy – bulevar
Biznis klub (bivši 072)…


Muamer Mehić je, pored ostalog, napomenuo:

"Predsjednik Udruženja Veterani NK Čelik, gospodin Besim Bajrambašić-Škija je obećao da će na utakmicu dovesti igrače koji su obilježili posljednje decenije u klubu. Utakmicu će suditi sudije iz Zenice, Danijel Zrnić i Muamer Bureković". Poziva Zeničane da se odazovu na ovu humanitarnu utakmicu i ističe da je Zenica humani grad i da su Zeničani uvijek imali srce kada je u pitanju humanost.


Muhamedov otac, Savudin Fejzić nam je kazao:
"Muhamedu je prije četiri godine dijagnosticirano oboljenje jetre, nakon čega mu je određena i terapija koju treba da koristi. Prije tri mjeseca urađene su nove pretrage, gdje je dijagnosticiranjem i magnetnom rezonancom otkriveno da se radi o autoimunoj cirozi jetre, te da je potrebno liječenje u naprednijim klinikama.
Preporuka naših ljekara je bila da Muhamed ide negdje u neku veću kliniku u regionu ili dalje, nakon čega smo njegove nalaze poslali u Istanbul. Rekli su nam da možemo doći kako bi obavili pretrage, nakon čega će odlučiti da li će biti moguće obaviti transplataciju jetre. S obzirom da nismo u mogućnosti prikupiti novac koji je potreban, obratili smo se njegovim prijateljima sa tribine, koji su odmah izašli u susret i dali svoj maksimum. Za liječenje je potrebno 5.000 dolara, koje nisu u mogućnosti obezbjediti"- kazao je na kraju Muhamedov otac.
 
Iz Udruženja "Robijaši 1988" pozivaju sve ljude dobrog srca da kupovinom ulaznica pomognu u bržem ozdravljenju Muhameda Fejzića.

 

Pozivamo građane da dođu u petak, 17. januara 2014.godine u 19 sati u dvoranu na Bilmišću i da podrže ovu humanitarnu akciju. Cijena ulaznice je 3 KM.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

+ foto sa pressa i plakat za utakmicu