28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 Juli 2013 21:34

Sam sebe izvukao na Bingu

Slučaj penzionera iz Tešnja Ahmeta Dizdarevića (69) ostat će upisan u anale "Lutrije BiH" i igre TV bingo.  Prije desetak dana Dizdarević je dolazio u Zenicu i u već poznatoj ulici Aska Borića kupio tiket te se SMS-om prijavio za igru „Gost igrač". 

 

Gostovao je na malim ekranima te nakon što je ostvario prvi dobitak od 1.550 KM, prema pravilima igre, putem laptopa i metode slučajnog odabira izabrao novog igrača za sljedeće kolo, i to ponovo u Zenici, u ulici Aska Borića, gdje listiće prodaju dva kioska. 

 

- Došao sam kući i na teletekstu uzeo da pogledam nisam li štagod dobio, jer sam i za to kolo, također na istom kiosku, kupio listić. Gledajući podatke, nisam mogao vjerovati da sam dobitnik iz ulice Aska Borića, kojeg sam i sam izvukao uživo u programu - kaže nam Dizdarević. Iznenađenju zaposlenika "Lutrije BiH" i FTV-a nije bilo kraja kada su drugi petak zaredom ugledali Ahmeta u studiju, koji je u drugom izvlačenju dobio 1.500 KM. Kako saznajemo, u opticaju je bilo više od 300.000 listića. Kako kaže, ovaj sretni Tešnjak prethodni veći dobitak imao je također na "Kolu sreće", ali u igri loto, prije osam godina.