19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Mart 2013 07:08

Povodom sahrane Mirka Palavre

 Braniteljski portal u Hrvatskoj ovih dana objavio je jednu priču, na čiji sadržaj nam je ukazala naša redovna čitateljka, koja živi u Holandiji. Članak prenosimo u cijelosti.

 

Dana 01.03 2013.god hrvatski branitelj koji se nalazi u registru branitelja Palavra Mirko sin Nikole iz Zenice od 1991/92 godine odlazi na ratište u srednju Bosnu -Derventa, gdje je poginuo i sahranjen u masovnu grobnicu.

 

Nakon toliko godina a zahvaljujući g.Mladenu Pavkoviću i ostalima, napokon je tjelo pronađeno i sahranjeno u Zenici. Na sahrani sam osobno bio kao branitelj i dragovoljac domovinskog rata, pa stoga postavljam pitanje: Zar ministarstvo branitelja nije moglo poslati svoga izaslanika da prisustvuje ovom događaju, i što je žalosno da nitko od države Hrvatske niti bilo koja udruga nije našla za shodno da dođe i da se zahvali pokojnom Mirku. Kad je svećenik pogledao i uvidio da od njih nikoga nema isti je održao propovjed i zahvalio pokojniku na obrani Republike Hrvatske. Što je još interesantno, nejgova majka nema nikakvu mirovinu od pokojnika, a o dodjeli nekakvog stana, o tome ne treba niti govoriti, jer majka pokojnika živi u Koprvnici kod svoje ćerke i zeta... Pitam se za koga je Mirko Palavra položio svoj mladi život. Obitelj od pokojnika koja se obraćala u ministarstvo branitelja nikada od njihove strane ništa i nikakav odgovor nisu dobili, pa su im čak rekli da nađu dva svjedoka da bi majka ostvarila svoje pravo.

 

Evo napokon je poginuli pronađen i sada se postavlja pitanje, ako se pokojni Mirko nalazi u registru branitelja,z ašto ministarstvo branitelja njegovoj obitelji nije dostavilo iskaznicu dragovoljca domovinskog rata,  zašto ministarstvo branitelja prikriva njegov status, a još žalosnije da nitko nije toj obitelji dao ni saučešče niti vjenac da polože poginulom hrvatskom vitezu ... 

 

Pismo ogorčenog dragovoljca Domovinskog rata /Braniteljskom portalu