28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 15 Februar 2012 16:56

Nora,Nora: premijera u četvrtak

Na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici u četvrtak, 16. februara s početkom u 19.30 sati bit će odigrana premijera predstave „Nora Nora“. Predstavu je po tekstu slovenskog pisca Evalda Flisara, režirala Zeničanka, Lajla Kaikčija. „Ovo je projekt koji ima svijetlu budućnost, za koji smo već ugovorili nekoliko gostovanja, u sarajevskim teatrima i u Sloveniji“, izjavio je na pres-konferenciji Hazim Begagić, direktor Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.

Režiserka Kaikčija, rekla je, kako je „Nora Nora“ priča o bračnim, odnosno generalno, muško - ženskim odnosima. „Ti odnosi uvijek su zanimljivi i intrigantni. Oni su ogledalo u kojem se svi prepoznajemo, a kod Flisara to je ogledalo pomalo zakrivljeno što priči daje dozu duhovitosti i ironičnosti“, dodaje Kaikčija. „Nora Nora“ deveta je premijera u tekućoj, 62. po sezoni sezoni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

 

U predstavi igraju: Lana Delić, Snežana Vidović, Saša Handžić i Enes Salković. Scenograf je Sabina Trnka, kostimografi Ena Begičević i Lajla Kaikčija. Producent je Hazim Begagić, autor muzike Igor Kasapović, a koreograf Semir Šerić.