29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 16 Avgust 2014 06:25

Zenički fotoreporteri u Visokom

Izložba novinskih fotografija "Poplave kroz objektive osam zeničkih fotoreportera" će se održati u okviru MMS festivala u Visokom. Posjetitelji na fotografijama mogu vidjeti ljudsku patnju, bol i sve ono sa čime su se suočili tokom nesretnih poplava koje su zadesile našu zemlju u dva navrata. Na izložbi će biti prikazano 36 fotografija, osam zeničkih fotoreportera, čije su fotke bile objavljivane u lokalnim, ali i svjetskim medijima. 

 

"Na ovu izložbu sam se odlučio iz više razloga. Prvi je, što želim da napravim promociju zeničkih fotoreportera, koji rade jako kvalitetno. Također, da javnosti pokažemo s kakvom patnjom i boli su se suočili svi oni koji su preživjeli ove poplave i također, da kažemo, i ljudima, ali i političarima, da ti ljudi još uvijek postoje, a veliki broj istih i dalje žive po izbjegličkim kampovima, jer svoje domove, nisu, niti će dobiti u skorije vrijeme", kazao je selektor i učesnik izložbe, Reutersov fotoreporter Dado Ruvić. 

 

Posjetitelji na ovoj izložbi će moći vidjeti radove: Esmira Šabića, Mirze Subašića, Dade Ruvića, Harisa Badžića, Benarisa Mahmića, Marka Babića, Ismira Sačaka i Kenana Uzunovića. Izložba će se održati iza kina u Visokom, u ulici Matrakcijina na Trgu, 16.08. 2014 u 20 sati.