09 Decembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 28 April 2014 11:44

Tri nagrade za BNP

Prethodnih devet dana, Konjic je bio domaćin  XII Festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH. Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica za svoju predstavu POZDRAVI NEKOG, koja je rađena po predlošku Vesne Ognjenović, Budimira Nešića & Grupe autora, a u režiji Miroljuba Mijatovića, osvojila je tri značajne nagrade na ovom Festivalu i to:

Nagrada za najbolju žensku ulogu - Igda Jarić za ulogu Milice, Nagradu za najbolju režiju – Miroljub Mijatović i Prvu nagradu za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji pozorišta.
Predstava POZDRAVI NEKOG  govori o djeci od 16 do 18 godina koja su smještena u dom, i koja potiču iz različitih društvenih grupa, od roditelja, koji su, uglavnom, svjesno ili nesvjesno vršili nasilje nad njima.
U predstavi igraju polaznici Dramskog studija Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a i to: Igda Jarić, Adna Hasanić, Lamija Prguda, Amina Ćurić, Tamara Miličević – Stilić, Ena Pašalić, Amina Saliji, Tanja Muratović, Haris Hadžisejdić, Harun Skender i Ishak Jalimam.
U okviru Festivala bh drame koji se održava u Zenici od 8. do 17. maja, predstava POZDRAVI NEKOG,  bit će izvedena pet puta u toku pet festivalskih dana i to za učenike pet srednjih škola iz Zenice.