20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 02 April 2014 17:12

Izložba Hakije Lemeša

U okviru Međunarodne kulturne manifestacije „Zeničko proljeće 2014“ u klubu Muzeja grada Zenice otvorena je retrospektivna izložba fotografija autora Hakije Lemeša pod nazivom "Zenica kroz Hakin objektiv“, na kojoj je prikazan dio bogate dokumentarne zaostavštine ovog profesionalnog fotoreportera. 

Brojnim posjetiocima dokumentarne izložbe o liku i djelima Hakije Lemeša, jednom od vrijednih hroničara izgradnje grada Zenice, govorili su direktor Muzeja Adnadin Jašarević, i kolege novinari Džemaludin Ramić i Sajto Čehović, koji su svaki na svoj način prisjetili se vremena u kojem su zajedno s ovim vrsnim fotoreporterom informirali javnost o dešavanjima u Zenici i regiji. 

Hakija Lemeš je najveći dio svog radnog vijeka proveo kao fotoreporter u lokalnom listu Naša riječ, a za svoj predani umjetnički rad bio je nagrađivan više puta. 

Specijalnost mu je bilo izvještavanje iz privrede, a prijatelji i kolege iz medija ga pamte kao izuzetnog profesionalca, na kojeg se uvijek moglo pouzdati i od njega dobiti kvalitetna i profesionalno urađena fotografija, što je pokazala i ova izložba urađena posthumno.

 

FOTOGALERIJU SA IZLOŽBE MOŽETE POGLEDATI OVDJE