29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Avgust 2013 13:00

Lamiji Begagić nagrada Ilija Ladin

 Književna nagrada "Ilija Ladin" za 2012. godinu sutra će u sarajevskoj kafe galeriji "Zvono", sa početkom u 21.00 sati, biti dodijeljena književnici Lamiji Begagić.  Ona je u svojoj pjesmi o temi "Pišeš li" uspjela evocirati duh Ladinove poezije, prije svega lapidarnost izraza, čija je snaga koncentrisana u jednoj slici. 

 

Kao i kod Ladina, pjesma Lamije Begagić počiva na figuri ponavljanja koja čitatelja potiče na aktivniju komunikaciju s tekstom.  Njena poetska misao je kružna: između jednostavnih slika svakodnevnice ona se uvijek vraća snažnom imperativu pisanja, kao jedinog čina razumijevanja svijeta. Književna nagrada "Ilija Ladin" za 2012. godinu sutra će u sarajevskoj kafe galeriji "Zvono", sa početkom u 21.00 sati, biti dodijeljena književnici Lamiji Begagić. 

       

Ona je u svojoj pjesmi o temi "Pišeš li" uspjela evocirati duh Ladinove poezije, prije svega lapidarnost izraza, čija je snaga koncentrisana u jednoj slici. Kao i kod Ladina, pjesma Lamije Begagić počiva na figuri ponavljanja koja čitatelja potiče na aktivniju komunikaciju s tekstom. Njena poetska misao je kružna: između jednostavnih slika svakodnevnice ona se uvijek vraća snažnom imperativu pisanja, kao jedinog čina razumijevanja svijeta.

Povezani članci (by tag)