29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Mart 2013 14:51

Poetsko veče Roberta Krajinovića

U noćnom klubu „ Art project“ u Zenici je održano poetsko – muzičko veče  pod nazivom „ Mnoge smo i mnogo voljeli“. Glumac Robert Krajinović je recitirao stihove pjesama Jesenjina, Tihonova, Šoljanja, Kiševića, Matoša, Šerbedžije i drugih svjetskih i domaćih pjesnika. Na repertoaru su se našle i neke pjesme koje je Robert i sam napisao.

 

Pored poezije publika je imala priliku  čuti nekoliko monologa i odlomaka iz romana  „Adam i Eva“ Miroslava Krleže, kao i nekih duhovitih anegdota i šaljivih tekstova koje je autor napisao ponukan našom društvenom svakodnevnicom.

 

Za muzički dio ovog kulturnog performansa  znalački su se pobrinuli  Jasna Porčić ( vokal), Amil Čaušević ( gitara) i Vedran Džampo ( klavir),  koji su svirali francuske šansone u neobičnom aranžmanu. Treba spomenuti da je Amil Čaušević inače Zeničanin, koji je završio jazz konzervatorij u Holandiji, a trenutno živi i radi u Francuskoj gdje je direktor jednog uglednog muzičkog festivala u Marseillu.

 

Ovakva neobična i kod nas rijetka umjetnička forma je naišla na odobravanje publike koja je željna ovakvih urbanih kulturnih programa. U planu su nastupi i u drugim gradovima u našoj državi, susjednoj Hrvatskoj i Francuskoj.