28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 22 Decembar 2012 00:34

Novogodišnji koncert 28.12. BNP

 

Novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra je jedan od najznačajnijih muzičkih događaja u ZE-DO kantonu. Pažljivim odabirom programa i kvalitetnom pripremom Novogodišnji koncerti su postigli visok umjetnički nivo i atraktivnost, za koje su ocjenu dali najveći muzički autoriteti BiH, ali i publika koja uvijek traži kartu više. Zenica je također jedini grad u BiH koji ima tradiciju od 20 novogodišnjih koncerata.  Njegov profesionalni pristup radu i provjereni kvalitet okrunjeni su i Plaketom grada Zenice koja je dodjeljena Kamernom simfonijskom orkestru 1995. godine i Nagradu grada Zenice za 2006. godinu. 

Sve to je postignuto oslanjajući se na sopstveni kadar, angažujući veoma mali broj muzičara za ispomoć, isključivo na onim instrumentima koji nam i inače nedostaju. Kao solisti na koncertima su uvijek nastupali umjetnici iz Zenice, kao i manji broj izuzetnih umjetnika koji su svojim učešćem podizali i umjetnički nivo, ali i širili glas o Zenici i njenom orkestru. 

 

NOVOGODIŠNJI KONCERT ĆE SE ODRŽATI U PETAK 28. 12. 2012. god. U VELIKOJ SALI BOSANSKOG NARODNOG POZORIŠTA ZENICA

SA POČETKOM PREMIJERE U 20,00 SATI.

 

Na programu su popularna djela: Smetane, Kalmana, Piazzolle, Hačaturijana,, Bricaldia, Puccinia, Jovića i   Straussa.

Solisti su: Ehlimana Tikveša i Maja Ačkar-Zlatarević - klavir,Boško Jović i Igor Mijatović – gitara, Hajrudin Mahmić Azra Plevljak i  Sabrina Smaka-flauta, Melisa Hajrulahović Katarina  Kikić i Larisa Buro – sopran i Sanja Tavić – violina.

Gost koncerta je: Dijana Hujić – harfa Sarajevo

Dirigenti: Tanisa Mustafić & Nenad Tešić

 

U nadi da ćete svoje slušaoce i gledaoce informisati o ovom izuzetnom kulturnom događaju za Zenicu i ZE-DO kanton unaprijed Vam se najsrdačnije zahvaljujemo.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete koncertu molimo Vas da na vrijeme najavite Vaš dolazak.

 

s poštovanjem,

 

Direktor orkestra

Ahmo Muharemović, prof.