29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Decembar 2012 14:21

Mujo,Suljo i Fata ...

“Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” je politička komedija autora i reditelja Harisa Pašovića.  Najsiromašnija smo zemlja u Evropi – zemlja nam je zapuštena, nezaposlenost je ogromna – nalazimo se u dramatičnoj krizi. Kako preživjeti i ostati neoštećen – mentalno i fizički? Možemo li zadržati radost? Znamo se se još smijati na vlastiti račun? Imamo li budućnost dostojnu čovjeka?

 

 

U predstavi igraju Džana Džanić i Saša Handžić i polaznici Dječije, omladinske i lutkarske scene: Ena Baždalić i Haris Hadžisejdić. U predstavi se prikazuje kratki igrani film “Jedan lijep film” prema pripovjeci Gijoma Apolinera. U filmu igraju Enes Salković, Mugdim Avdagić, Adis Mehanović, Hazim Begagić, Lana Delić, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegović-Avdagić, Lana Zablocki-Džehverović i Anđela Ilić.

 

Irma Saje i Vanja Ciraj su autorice kostima, a Lada Maglajlić potpisuje scenografiju koju je “zazidala” pozornicu prema gledalištu. Za dizajn zvuka zadužen je Mario Romić. Alen Alilović je snimatelj, a Goran Lončarević montažer kratkog dokumentarnog filma “Klovn” i kratkog igrnog filma “Jedan lijep film” koji će biti prikazan u sklopu predstave. Izvršni producent predstave je Ismar Hadžiabdić.