22 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 02 Decembar 2012 20:58

I ja to mogu - u BNP-u

Dječija, omladinska i lutkarska scena BNP Zenica nastavila je danas sa organizacijom i realizacijom programa i manifestacija za ugrožene i društveno marginalizirane skupine, s posebnim akcentom na djecu i mlade. Ovaj put riječ je o projektu "I ja to mogu" čija su ciljna skupina djeca sa smetnjama u psiho-fizičkom razvoju. Prva Smotra dramskog stvaralaštva osoba s posebnim potrebama i osoba sa poteškoćama u razvoju  održana je danas, a povod je bio 3.12.,  Svjetski dan osoba s invaliditetom. Projekat je realiziran u saradnji sa Školom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba s poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica.

 

Cilj ovog značajnog društveno angažovanog projekta je podizanje svijesti o marginaliziranim društvenim zajednicama u bh. okruženju, razbijanje predrasuda o osobama sa smetnjama u razvoju, kao i socijalizacija kroz dramsko stvaralaštvo.

Učesnici su bili Udruženje "Radosti druženja" Bihać, Centar "Los Rosales" Mostar, Udruženje "Sunce" Mostar, U.G. "Sunce" Derventa, Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Sarajevo, Centar "Vladimir Nazor" Sarajevo, U.G. "Svjetlost" Zenica, U.G. "Lotos" Zenica, te domaćin J.U. Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju.