16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Septembar 2011 10:14

Pritvor Kurtiću Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

kantonalni sud zenicaSudija za prethodni postupak Općinskog suda u Tešnju je na prijedlog Tužilaštva ZDK odredio mjeru pritvora od trideset dana Harisa Kurtića iz Tešnja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje u sticaju nanošenjem teških tjelesnih ozljeda i posjedovanjem i omogućavanjem uživanja opojnih droga.

 

Prema prijavi, Kurtić je 5. septembra na području općine Tešanj upravljajući ''audi'jem' u namjeri da spriječi službene osobe Policijske stanice Tešanj da ga zaustave i izvrše pregled njegovog vozila zbog dojave da se u istom nalazi opojna droga, bježao od patrole policije koji su se nalazili u službenom vozilu.

- Nakon što je stao sa svojim vozilom, a što su učinili i službenici policije koji su bili jasno označeni službenim uniformama, ponovo sjeo u svoje vozilo i počeo da se kreće sa istim unazad,  a potom dodajući gas direktno krenuo na službeno vozilo policije u kome su se nalazili službenici policije, tako da je udario u policijsko vozilo od čega je jedan pripadnik policije zadobio teške tjelesne povrede. Osumnjičeni se nakon toga dao u bijeg, navodi se u prijavi.

- Policajci su potom organizirali potjeru, te ga uspjeli uhvatiti, a u autu pronađi određenu količinu marihuane.

Čitano 3448 puta