27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 28 Decembar 2011 00:54

Presuda Kantiću na sudu Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

policija-traka2Presudom sudskog vijeća Kantonalnog suda u Zenici kojim je predsjedavao sudija Nermin Tešnjak, Mirza Kantić osuđen je na novčanu kaznu zatvora u iznosu od 2.000 KM, nakon prihvaćenog priznanja za prikrivanje kriminalaca.  

On je jedan od članova kriminalne 22-člane grupe optužene za organizirani kriminal, teške krađe, iznude i prikrivanja razbijene u zajedničkoj akciji policija oba entiteta koja je vođena u decembru prošle i martu ove godine po nalogu Tužilaštva BiH.

 

Inače, u zeničkom sudu je u toku suđenje za još 14 optuženih koji se nisu do sada nagodili sa Tužilaštvom. U toj grupi su: Hanas Šehović, Sanel Karahmet, Sadber Mrkaljević, Aldin Šehović, Asim Šišić, Muharem Smajlović, Meho Tiratlić, Sulejman Jusić, Semir Mujčin, Mehdija Topić, Amir Šiljaković, Vinko Vinković, Želimir Knežević i Vedran Gavrić.

 Ranije su sedmorica nakon priznanja krivnje i zaključenog sporazuma sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona osuđeni na kazne zatvora u trajanju od osam do 16 mjeseci.

Mustafa Bektaš (28) iz Počulice kod Viteza, je zbog djela organiziranog kriminala i nedozvoljenog držanja oružja osuđen na 16 mjeseci zatvora, Džemal Mehičić (26) iz Zenice, je osuđen na 14 mjeseci zatvora, Semir Silajdžija (32) iz Zenice, Zoran Mirjanić (30) sa Sokoca i Amel Faljić (32) iz Zavidovića osuđeni na po godinu dana zatvora, a Sifet Šabić (46) iz Zenice na osam mjeseci zatvora zbog pomaganja u teškoj krađi, dok je Semir Smajić osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 16 mjeseci.

Čitano 3819 puta Zadnji put promjenjen četvrtak, 22 Decembar 2011 23:48