29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 02 Mart 2012 20:16

Uhapšen Fahrudin Osmanagić

SAOPĆENJE ZA JAVNOST - Operativnim radom na terenu, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su došli do saznanja o kriminalnim aktivnostima lica O.F. iz Zenice, tačnije do saznanja da se isto bavi neovlaštenom prodajom opojne droge, nakon čega se pristupilo opsežnim kriminalističkim provjerama, o čemu je odmah upoznato i Kantonalno tužilaštvo Zenica, po čijim nalozima se postupalo u naznačenim aktivnostima.

 

U cilju dokumentovanja krivičnog djela i procesuiranja istog, uz saglasnost nadležnog tužioca, od strane policijskih službenika Policijske uprave I dostavljen je zahtjev sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici za izdavanje naredbe za pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice O.F., nakon čega je na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 02.03.2012. godine, izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice O.F., a koji su locirani u ulici Pehare, općina Zenica. Izvršenim pretresom, u unutrašnjosti kuće pronađena je značajna količina narkotičkih sredstava koja su privremeno oduzeta od strane policijskih službenika. Radi se o sljedećim narkotičkim sredstvima:

- pvc kesa u kojoj su se nalazila 34 paketića od alu folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis, bruto težine 53,05 grama;
- jedan crni neseser u kojem su se nalazila 2 paketića od alu folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu droge cannabis, bruto težine 3,00 grama,
- 6 pvc paketića sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, bruto težine 5,50 grama.

Narkotička sredstva pronađena tokom izvršenog pretresa su izuzeta radi potrebnih vještačenja, a lice O.F., rođeno 1976. godine, iz Zenice, je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, isto je dana 02.03.2012. godine, uz službeni Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca predato Kantonalnom tužilaštvu Zenica na dalji postupak, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.


URED POLICIJSKOG KOMESARA

 

Uhapšeni je, saznajemo, FAHRUDIN OSMANAGIĆ iz Zenice