19 Januar 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 22 Oktobar 2014 04:01

Fadil Pezo priznao krivnju

Optuženi Fadil Pezo sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava iz člana 243. stava 1. Krivičnog zakona (KZ) BiH, saopćilo je Tužilaštvo BiH. Optuženi Fadil Pezo (1982.), nastanjen u Zenici, državljanin BiH, sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo za koje se tereti i sa tužiocem Odjela III Tužilaštva BiH zaključio sporazum o priznanju krivice. Sklapanjem sporazuma o priznanju krivice, optuženi je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret optužnicom Tužilaštva BiH od 4. augusta 2014. godine. 

       

 

U skladu sa sporazumom, tužilac i odbrana saglasni su da Sud BiH izrekne optuženom Fadilu Pezi uslovnu osudu kojom će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci i istovremeno odrediti da se utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u vremenu od jedne godine ne počini novo krivično djelo. Predložena kazna je u skladu sa ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela. Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH. 

       

On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu, u zavisnosti od složenosti postupka, odredi Sud BiH. Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na ulaganje žalbe na krivičnopravnu sankciju koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Povezani članci (by tag)