28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 30 Maj 2014 23:16

Hapšenje na Mokušnicama

Službenici  Policijske uprave I u Zenici su poduzimali pojačane mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, kao i na lociranju i identifikovanju lica koja se bave naznačenim nezakonitim radnjama. Istog dana, u ranim jutarnjim satima, u ulici Štrosmajerova, postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici, operativni službenici su izvršili pretres kuće vlasništvo lica K.M.,  a koju trenutno koriste lica U.A., H.E. i S.L.. 


U stambenoj jedinici koju koristi lice U.A., izvršenim pretresom pronađena je određena količina biljne i praškaste materije koja svojom bojom i izgledom asocira na opojnu drogu, a naknadnim vaganjem je utvrđeno da se radi o biljnoj materiji težine 110 grama i praškastoj materiji  težine 0,65 grama. Izvršenim pretresom pronađene su i dvije vage za precizno mjerenje. Nakon izvršenog pretresa lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, a pronađena i oduzeta materija bit će  predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ. Takođe je zavedena obrada nad licem I.J. koje je zatečeno prilikom pretresa i za koje su operativni službenici raspolagali saznanjima koja se tiču zloupotreba droga.

 

U stambenoj jedinici koju koristi lice S.L., izvršenim pretresom pronađena je cigareta sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom i bojom asocira na opojnu drogu i nekoliko tableta za koje se sumnja da posjeduju psihoaktivne supstance i koje su po međunarodnom kontrolom. I ovo lice je nakon izvršenog pretresa lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, a pronađena i oduzeta materija bit će  predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ.

 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, protiv navedenih lica će Kantonalnom tužilaštvu Zenica biti dostavljen službeni Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su lica U.A, rođen 1988. godine, i I.J., rođen 1991. godine, oba lica iz Zenice, počinila krivično djelo “Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo „ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. stav 3. Krivičnog zakona FBiH, a lice S.L., rođeno 1984. godine, iz Zenice, krivično djelo „ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. stav 3. Krivičnog zakona FBiH

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA