29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 28 Maj 2014 22:48

Federalni MUP uključen u istragu

Kao što je javnosti poznato, dana 27.05.2014. godine, u 15,50 sati, u naseljenom mjestu Šušanj, općina Zenica, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo ubistvo lica K.J. iz Viteza. Odmah nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koja je na licu mjesta izvršila uviđaj, a kojim radnjama je neposredno rukovodio dežurni kantonalni  tužilac. Tijelo ubijenog je po nalogu tužioca prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica radi vršenja obdukcije, a na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog ubistva, te identifikovanju i lociranju izvršilaca istog su angažovani timovi operativnih službenika kao i pripadnici Jedinice policije za podršku. 


VIŠE O OVOM ZLOČINU NA OVOM LINKU

http://www.zenicablog.com/zenica/crna-hronika/item/25687-na-mjestu-zlo%C4%8Dina%C5%A1u%C5%A1anj-kod-zenice.html 

 

Ovdje je bitno napomenuti da su na rasvjetljavanju činjenica i okolnosti pod kojim je izvršeno ovo krivično djelo, kao i na pronalasku izvršilaca istog, angažovani pripadnici  Federalne uprave policije, koji će svojim stručnim kapacitetima, kao i specijalističkom opremom dati značajan doprinos u brzom i efikasnom postupanju na utvrđivanju identiteta i lišenja slobode počinilaca ovog zločina. 

 

Očekujemo da će zajednički rad operativnih timova ovog Ministarstva, koji postupaju po nalozima i uputama  dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica, i službenika Federalne uprave policije, rezultirati uspješnim rasvjetljavanjem i dokumentovanjem ovog teškog krivičnog djela, koje je izazvalo uznemirenost građana, posebno na području naseljenog mjesta Šušanj, gdje je djelo i izvršeno.

 

Napominjemo da će širi lokalitet mjesta Šušanj biti pod stalnim policijskim nadzorom službenika Policijske uprave I, koji će kontinuirano biti raspoređeni na navedenom području radi opservacije, te osiguranja lične i imovinske sigurnosti mještana navedenog područja.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA