19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 09 Maj 2014 13:02

Optužnica protiv Emira Ridžića

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Emira Ridžića, rođenog 21. decembra 1977. godine u Zenici, kojeg optužnica tereti da je u svojstvu vozača u Kabinetu rukovodstva Agencije za razvoj visokog obrazovanja i razvoja kvaliteta BiH, sa sjedištem u Banjaluci, krivotvorio dokumentaciju o bolovanju u različitim periodima, tokom 2012. i 2013. godine, saopćilo je Tužilaštvo BiH. 

 

Kako je saopćeno, navedenu dokumentaciju sa prepravljanim datumima o izvještaju bolovanja, optuženi je u više navrata, putem faksa, dostavljao sjedištu Agencije u kojoj je zaposlen, te na taj način, krivotvorenjem isprava doveo je u zabludu poslodavca, koji mu je na temelju naknada na koje nije imao pravo, isplatio iznos od 3.959 KM, čime je za navedeni iznos oštećen budžet BiH. 

 

Optužnica Ridžića tereti da je u svojstvu službene osobe zaposlene u instituciji BiH, sa ciljem da sebi pribavi protivzakonitu imovinsku korist, na drugi način doveo u zabludu ovlaštenu osobu da izvrši nezakonitu isplatu, čime je počinio krivično djelo "Prevara u službi" iz člana 222. stav 1. Krivičnog zakona (KZ) BiH. 

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.