21 Februar 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 05 April 2014 11:49

Policijske kontrole MUP ZDK

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u mjesecu martu 2014. godine realizovali akcije pojačane kontrole u saobraćaju na području Zeničko-dobojskog kantona, sa posebnim akcentom na kontrolu mirujućeg saobraćaja.

 

Tom prilikom, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koji se odnose na nepropisno zaustavljanje i parkiranje motornih vozila, izdat je 471 prekršajni nalog: 193 prekršajna naloga su lično uručena vlasnicima vozila, dok je 278 prekršajnih naloga ostavljeno na vidnom mjestu na vozilu kojim je počinjen prekršaj.

 

Ovom prilikom još jednom podsjećamo vozače na zabranu zaustavljanja ili parkiranja vozila na mjestima na kojima bi ista ugrožavala bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, ili predstavljala smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pješaka. Pozivamo vozače da, u slučajevima kada žele zaustaviti ili parkirati vozilo, postupaju u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu ovu oblast.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA