28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Februar 2014 21:10

Tukli ga, nije bio na protestima

Zeničanin Edin Delić (38) priveden je u subotu u policiju, zadržan 23 sata u pritvoru, gdje su ga, kako tvrdi i tukli,  a onda pušten bez ikakvog obrazloženja, iako je cijelo vrijeme tvrdio da je bio kilometrima daleko od protesta!



- U subotu oko podne sa prijateljima sam krenuo na kafu, kada je policajac preko ceste dobacio „momak, dođi ovamo“. Pošto u životu nisam napravio nikakav problem, prišao sam misleći da me želi prekontrolirati i legitimirati. U trenutku me je oborio na zemlju i počeo vezati - priča Delić. 

 Kaže da je odveden u stanicu, iako je cijelo vrijeme govorio da su policajci pogriješili, jer su mu govorili da su ga „prepoznali sa snimka“. 

 - Ne samo da nisam bio na protestima, već kod kuće, nego sam im govorio i ime kolege policajca, komšije kojeg su mogli nazvati da to posvjedoči. Samo su ponavljali da oni znaju gdje sam bio. Udarali su me iako sam im rekao da imam povrijeđenu kičmu. Svako malo ulaze “kornjače“, policajci sa oklopima i udaraju redom, ništa ne pitajući. Na kraju su me pustili bez ikakvog obrazloženja, ali nakon što su insistirali da potpišem da me otpuštaju bez povreda - tvrdi Delić. 

 On nam je pokazao da je u bolnici dobio ozljedni list na kojem „ništa bitno ne piše, osim da se čuva i javi ako se stanje pogorša“. 

 - Imam namjeru slučaj prijaviti Uredu za pritužbe javnosti, ali sumnjam u efekt. Sramotno je da hapse ljude koji uopće nisu bili tamo, šta će tek raditi ostalima, samo da utjeraju strah u kosti - kaže Edin.