28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 07 Februar 2014 11:37

Nemila: hapšenje na M17

Pripadnici policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) su brzo izvedenom akcijom uhapsili dvije osobe, Sabita N. (28) iz Zenice i Dženaida B. (27) iz Tešnja, koji su u srijedu, tokom popodnevnih sati, izvršili razbojništvo u jednoj prodavnici na području Žepča. 



Policija je samo dvadesetak minuta nakon razbojničke pljačke u prodavnici u naselju Tatarbudžak uspjela uhapsiti počinioce angažovanjem patrola policijskih stanica Žepče, Nemila i Centar. 

Na magistralnom putu M-17 blokirala je promet u mjestu Nemila, te prinudnim putem zaustavila vozilo "golf", registracija SB730EV, koji je vozio Dženaid B. i uhapsili počinitelje razbojništva. 

Tokom akcije kod Sabita N. je pronađen novac, koji je privremeno oduzet zbog sumnje da potiče iz izvršenog razbojništva. 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela policija je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona podnijela izvještaj o počinjenom razbojništvu i predala uhapšene na dalje postupanje.