19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 17 Januar 2014 14:47

Mujkić priveden u Tužilaštvo

Zbog sumnje da je učesnik u zločinu i ubistvu Ramiza Smrike (51) danas oko 14,30 sati je u Tužilaštvo Zeničko - dobojskog kantona priveden Sead Mujkić (21). 
 
On je dan ranije uhapšen, zajedno sa Admirom Jašarevićem zbog sumnje da su pripremili, te 19. novembra prošle godine, uvečer, pokušali izvesti razbojništvo nad Smrikom. Međutim, umjesto razbojništva počinjeno je ubistvo, a Smriko je ubijen bukvalno na kućnom pragu. 
 
Očekuje se da Tužilaštvo od Kantonalnog suda zatraži pritvor za osumnjičenog Mujkića. Osim njega, traga se za 27-godišnjim S. Š., koji je navodno treći akter ovog zločina. 
 
Prenosimo saopćenje MUP-a ZDK u cijelosti: 
Nakon izvršene kriminalističke obrade i ispitivanja lica J.A. i M.S. iz Zenice, koja su u toku jučerašnjeg dana lišena slobode, a koja su se dovodila u vezu sa krivičnim djelom ubistvo, izvršenim dana 19.11.2013. godine, u mjestu Kozarci, općina Zenica, te nakon prikupljenih izjava, obavještenja i dokaza, danas, 17.01.2014. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zenica je od strane Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv lica:

- M.S., rođenog 1992. godine, i
- Š.S., rođenog 1987. godine, oba lica iz Zenice,

zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo: „Ubistvo“, iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Lice M.S. je uz Izvještaj predato Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje i nadležnost, dok je lice Š.S. nedostupno policijskim službenicima i za istim se intenzivno traga. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona nastavljaju sa preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, kao i radnji naloženih od strane nadležnog tužioca u cilju dokumentovanja ovog krivičnog djela i utvrđivanja motiva istog, o čemu ćemo naknadno informisati javnost.

URED POLICIJSKOG KOMESARA