19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 05 Januar 2014 11:10

Pretres u hotelu Internacional

Prema naredbi sutkinje Aide Smajiš, pripadnici Federalne uprave policije pretresli su hotelsku sobu u Zenici u kojoj je odsjela Mensura Sivac, supruga višestrukog ubice Ediba Buljubašića. Prema tesktu naredbe koja se našla u posjedu naše redakcije, istražitelji su 27. decembra prošle godine tražili drogu, koju nisu pronašli. Policajci su, također, pretresli vozilo kojim je Mensura doputovala iz Minehna, u kojem, također, ništa nisu pronašli.

 

Naredba se odnosila i na sumnju da Mensura u svom posjedu ima oružje i municiju, koje su policajci tražili. Izrevoltirana pretresom, Mensura je poslala pismo našoj redakciji, u kojem tvrdi da su policajci izvršili pretres da bi napakostili njoj i njenom suprugu. Inače, Buljubašić je osuđen za najstravičnije zločine. Izdržava uvjerljivo najdužu ukupnu kaznu zatvora u BiH u trajanju od 54 godine. Kazna je tolika zato što je spojeno nekoliko presuda - zbog ubistva portira, supruge, snahe, oca te jednog pokušaja ubistva. Prema evidenciji zeničkog zatvora, on bi na slobodu mogao izaći tek 5. novembra 2043. godine.

 

- Ediba su poslali na disciplinsku komisiju te su donijeli odluku da, umjesto sedam posjeta, ima samo dvije. Time su direktno išli na udar na naš brak. Misleći da ja iz Minhena neću dolaziti u posjetu zbog ta dva sata, ali su se prešli, ja svog muža volim i posjećivat ću ga uvijek. Pet pisama koje sam mu preporučeno poslala, nikada nije dobio, a meni su u minhenskoj pošti javili da su pisma stigla do Zenice - kaže Mensura u pismu.Supruga jednog od najopasnijih bh. robijaša kaže da su je, kada se vraćala iz zatvorske posjete, dok je hodala prema vozilu, zaustavili policajci i kazali joj da pođe s njima do hotela. 

 

- Pomislila sam da se radi o skrivenoj kameri, jer znam da sam čista i uzorna građanka i da poštujem zakone i u BiH i u Njemačkoj. Odbila sam da sjednem u njihov auto. Rekla sam da se ja vozim samo svojim autom i tada su policajac i policajka krenuli sa mnom u mom vozilu i kazali mi da pratim policijski auto. Kada smo stigli do hotela Internacional, dočekalo nas je dvadesetak policajaca i odmah su se rasporedili, jedni su ostali kod mog auta, a drugi su pošli sa mnom u sobu. Kada je moj maloljetni sin Andin otvorio vrata sobe, ostao je izbezumljen i uplašen. Pročitali su mi nalog koji je potpisala sutkinja Aida Smajiš i počeli su pretres sobe i mene – pojasnila je Mensura u pismu.  Dodala je da je njen sin tokom pretresa doživio traumu te da policajci nisu pronašli ništa ni u sobi ni u vozilu.  Kada je htjela da plati svoj boravak u hotelu, recepcionar joj je kazao da joj je blokirana bankovna kartica pa je platila gotovinom. 

 

- Što su se okomili na mene i supruga? Edibe, neću te osramotiti, ne dam svoj ponos i čast. Štitit ću naš brak šta god da nam čine. Naša ljubav će pobijediti sve te naše dušmane i mi ćemo uskoro zajedno šetati Minhenom. Voli te tvoja Mensura – obratila se Mensura na kraju pisma svom suprugu.

 

/Avaz/