25 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 06 Decembar 2013 15:51

Potjera za ukradenim Golfom

 Dana 05.12.2013. godine, u vremenu od 21,00 do 23,00 sati, u ulici Školska, općina Zenica, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „Golf II“, registarskih oznaka A34–E-395, vlasništvo M.A. iz Zenice. Na mjestu otuđenja vozila je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I,

 

 

Odmah nakon zaprimljene dojave, sve policijske patrole i policijske stanice su obaviještene o otuđenju, nakon čega su u 23,55 sati, u ulici Patriotske lige, u mjestu Nemila, službenici uniformisane policije pokušali zaustaviti navedeno vozilo, na što se vozač istog oglušio te nije postupio u skladu sa izdatom naredbom za zaustavljanje i nastavio svoje kretanje u pravcu Zenice, nakon čega je za istim organizovana policijska potjera. U mjestu Blatuša, uključna saobraćajna traka za Zenicu iz pravca Doboja, navedeno vozilo gubi kontrolu i ostvaruje kontakt s bankinom i stubom rasvjete. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su A.M., rođen 1988. godine, i D.A., rođen 1993. godine, oba lica iz Zenice, koji su se nalazili u otuđenom vozilu. Navedena lica su nakon ukazane ljekarske pomoći lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, a vozilo je prevezeno na službeni parking prostor Policijske uprave I. Na mjestu dešavanja je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te je o svemu detaljno informisan dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

 

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti predato lice D.A., uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, na štetu M.A. iz Zenice, kao i drugih šest drugih krivičnih djela koje je prijavljeno lice izvršilo u proteklom periodu na području Zenice, a radi se o krivičnim djelima teške krađe, krađe i oduzimanje tuđe pokretnine.

Protiv lica A.M. od strane Policijske uprave I Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Teška krađa“, kao i još dva krivična djela: teška krađa i oduzimanje tuđe pokretnine, koja je navedeno lice počinilo u proteklom periodu, a koja krivična djela su policijski službenici Policijske uprave I uspješno rasvijetlili i zadokumentovali.

Napominjemo da su prijavljena lica povratnici u vršenju ovih krivičnih djela za koja se i prijavljuju.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA