18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 20 Novembar 2013 09:33

Brutalno ubijen Ramiz Smriko

Pedesetjednogodišnji Ramiz Smriko iz sela Kozarci kod Zenice ubijen je hicima iz vatrenog oružja, najvjerovatnije pištolja, sinoć iza 20 sati u svojoj porodičnoj kući. Beživotno tijelo pronašle su komšije, kojima je bilo sumnjivo što su vrata kuće bila otvorena. 

- Gledao sam utakmicu iza 20 sati kad su se čuli zvuci, mislio sam da su petarde, jer djeca ih često bacaju ulicom, a i u toku je bila utakmica na TV-u. Nekoliko minuta kasnije došao mi je brat i rekao da su kod komšije Ramiza otvorena vrata, iako kiša pada i hladno je, pa me pozvao da provjerimo. Ušli smo, pozivajući ga, ali sam ubrzo čarapama ugazio u lokvu krvi i vidio tijelo sa više krvavih fleka. Brat i komšije koje su takođe prišle kući su krenuli zvati Hitnu i policiju, a vidio sam da ne daje znakove života, priča nam jedan od komšija koji su zatekli Ramizovo tijelo. 

 

Ramiz Smriko je radio u Koksari Arcelor Mittala Zenica i bio je povučen i tih mještanin sela udaljenog desetak kilometara od Zenice, na putu prema Ovnaku. Nije bio oženjen, niti je imao djecu, a živio je sa dvije sestre koje se također nisu udavale. 

 

- Ne znamo kome se mogao zamjeriti. Nekad je znao popiti, ali nije pravio probleme. Očigledno je znao ubicu, jer se vidi da je otvorio vrata, pa ih onda pokušao zatvoriti, jer imaju rupe od metaka i na vratima. Sve nas je podsjećalo na američke filmove, rupe, krv, ubrzo je došla policija, priča drugi komšija, koji je sa nama promatrao uviđaj. 

 

Istražne radnje i uviđaj krenule su odmah po dolasku policije, a rukovodio im je dežurni tužilac Tužilaštva ZDK Alen Šabić. Ni on, ni policija sinoć nisu iznosili više detalja o ovom brutalnom ubistvu koje je šokiralo mještane Kozaraca.