16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 14 Oktobar 2013 06:41

Počinje suđenje ubici supruge

Nakon što je u pripremnom postupku negirao krivnju, u ponedjeljak, 14. oktobra, na Kantonalnom sudu u Zenici zakazan je početak suđenja Amelu Marušiću (31), optuženome za svirepo ubistvo supruge 23. aprila u centru Kaknja.  Marušić je tada na ulici bukvalno zaklao svoju dvije godine mlađu suprugu Nasihu, nakon što ju je prethodno na trotoaru udario automobilom. Optuženome prijeti kazna od deset do 40 godina zatvora.


Marušić je, navodi se u optužnici, u ulici 311. lahke brigade, napola puta između kružnog toka i motela “Tiron”, na samom ulazu u Kakanj, naočigled brojnih prolaznika, automobilom Polo oborio suprugu Nasihu i punicu Hajriju Šehić. Onda je istrčao iz vozila i došao do Nasihe te je usmrtio s nekoliko udaraca nožem u predjelu grudnog koša i vrata. 

Od udaraca nožem bukvalno je njenu glavu odvojio od tijela. Potom je izvadio mobitel i pozvao policiju da kaže šta je učinio. Sačekao je patrolu i predao se. Nasihina majka Hajrija zadobila je lake povrede lakta i nadlaktice prilikom pokušaja da spasi kćerku. Nakon što je Amel ubio Nasihu, njena majka se spasila tako što je pobjegla u obližnji frizerski salon. 

Amel i Nasiha bili su šest godina u braku i imaju petogodišnjeg sina. Nisu bili rastavljeni, ali su posljednjih nekoliko sedmica živjeli odvojeno.