28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 05 Oktobar 2013 21:41

Pronađeni ostaci odjeće

Na željezničkom mostu u zeničkom naselju Lukovo polje pronađeni su patike i odjeća, a prema položaju i onome što su očevici vidjeli na licu mjesta ne može se sa sigurnošću utvrditi kome oni pripadaju.

 

- Policija je dobila dojavu a utvrđeno je da mašinovođa posljednjeg voza nije primjetio bilo šta čudno, pa se vrše dalje provjere, kazala je za «Avaz» portparol MUP-a ZDK Aldina Ahmića. Ona nije željela govoriti o stanju i položaju pronađene obuće i odjeće, ali je potvrdila da postoje određene indicije sa lica mjesta zbog kojih policija nastavlja istragu.

 

Policija je obavila uviđaj tokom noći, a nastavljen je i jučer. Tokom noći, dok su odjeća i obuća nepoznate osobe bili na pruzi, policija nije dozvolila ekipi našeg lista da priđe blizu «mjestu uviđaja»

 

 

Nezvanično saznajemo da je dio odjeće nađen između željezničkih šina, a patike i drugi dio odjeće uz prugu, na samoj obali rijeke Bosne. Policija ne isključuje ni mogućnost da se radi o utapanju, ali i da je eventualno voz «zakačio» nekog, te ga «odvukao» dalje od mosta.