29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Juni 2013 13:54

Povrijeđeno troje Novotravničana

Ivana Jozipović (29) iz Novog Travnika zadobila je teške, a njeni saputnici Ljubica (49) i Anto (57) lake ozljede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas iza podneva  nedaleko od Lašvanske petlje, na magistralnom putu Zenica – Sarajevo, desetak kilometara od Zenice. Ona je upravljala «džetom», a u udesu su učestvovali i «oktavija» hrvatskih tablica  za čijim upravljačem je bio Đorđe Mirčeta iz Splita, te «golfa II»  kojim je upravljao Samir Gađun iz Kaknja. 

 

U udesu su vozači i ostali učesnici prošli bez fizičkih posljedica, a sve troje povrijeđenih je iz «džete». Kako nam je potvrdio načelnik Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica dr. Kasim Spahić, dovezene su tri osobe, a kod vozačice je utvrđen prijelom karlice, dok su njeni suvozači prošli sa manjim ogrebotinama i nagnječenjima. Sve troje su nakon ljekarskog pregleda i intervencije pušteni na kućno liječenje. 

 

Zbog niza polomljenog materijala, dijelova vozila razasutih na dionici od nekoliko stotina metara, u potpunosti je satima bio u prekidu saobraćaj dionicom magistralnog puta, a vozači su preusmjeravani na alternativni regionalni put preko Janjića. 

 

 

lasude0002