29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 14 Mart 2013 22:33

Suljo Škapur uhapšen u Zagrebu

 Hapšenje dvojice dilera koje su specijalci opkolili u zgradi u Kuzminečkoj ulici 8 na zagrebačkim Vrbanima rezultat je veće međunarodne akcije slamanja kraka Balkanske rute kojom se iz Makedonije krijumčare velike količine marihuane kroz Srbiju, BiH, Hrvatsku i Sloveniju prema zapadnoj Evropi, piše jutarnji.hr. U stanu na Vrbanima uhapšeni su Suljo Š. (37) i Adis S., državljani BiH. Suljo Š. jedna je od ključnih karika zeničke narkomafije.

 

U konkretnom slučaju policija je nadzirala pošiljku 20 kilograma marihuane iz Makedonije, a budući da su dileri sve vrijeme bili pod nadzorom, policija je snimila svaki njihov korak još od Makedonije pa sve do Vrbana. Međutim u finalizaciji akcije osumnjičeni su se zabarikadirali pa je zatražena pomoć specijalaca. Za Suljom Š. je već dvije godine na snazi potjernica Općinskog suda u Zenici zbog izbjegavanja trogodišnje zatvorske kazne. Riječ je o osobi koja je više puta hapšena i kazneno prijavljena zbog trgovine narkoticima.

 

Policijski specijalci upali su u septembru 2010. u  kuću Sulje Š. u zeničkom naselju Lukovo polje zbog sumnje da se bavi preprodajom heroina i drugih droga. Nakon spektakularne akcije razbijanja balkonskih vrata i upada u vilu, policajci su unutra pronašli pištolje, heroin, novac u raznim valutama i više mobilnih telefona. Iako nije službeno potvrđeno, jutarnji.hr doznaje da su na području Zagreba uhapšena još dva člana narkomafije, a provode se pripreme i za hapšenja u drugim državama čije su krim policije učestvovale u akciji.

 

Kako je ranije objavio naš portal, Za Suljom Škapurom su u Zenici raspisane dvije potjernice.   Zenički Općinski sud je naime nedavno objavio spisak svih aktuelnih međunarodnih i domaćih potjernica, te potraga za osobama. Prema tim podacima, na centralnoj potjernici suda zbog krivičnih djela od 2011. se traga za Suljom Škapurom. Sud je objelodanio i spisak osoba koje po pravosnažnosti presude se nisu pojavili na izdržavanju kazne, te se i tu nalazi ime  Suljo Škapur (tri godine zatvora, 2010.).