28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Februar 2013 22:36

Policijski LIJEVAK u Zenici

 

Iznenadni izlazak policije na magistralni put M-17 uz pratnju specijalaca te blokiranje saobraćaja u svim pravcima na gradskoj ulaznoj petlji Jug jučer je oko 14 sati iznenadio mnogobrojne prolaznike i stanovnike Zenice. 

 

Sva vozila koja su dolazila iz pravca Doboja ili Sarajeva, ali i izlazila ili ulazila u grad, zaustavljana su i pregledana te su brzo stvorene kilometarske kolone. Informacija o detaljnim pretresima brzo se proširila gradom pa je bilo i "okretanja na raskrsnicama" iz razloga poznatih vozačima tih vozila. 

 

- Radi se o rutinskoj kontroli predviđenoj Zakonom o policijskim službenicima. Takozvani "lijevak" s detaljnom kontrolom svih vozila i učesnika rađen je ranije na drugim lokacijama, jutros (ponedjeljak) u naselju Čajdraš, na putu Zenica - Vitez, a  popodne na M-17, gdje je bio najuočljiviji građanima - kazala nam je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

 

U ovakvim slučajevima, pojasnila je, traga se za predmetima, vozilima i osobama koje se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima kao i osobama s potjernica. Najavljeno je da će naknadno biti saopćeni rezultati ovih aktivnosti. 

 

lijevakzdk5