28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 10 Juli 2012 17:49

Tokalić negirao ubistvo

Kenan Tokalić (22) iz Kaknja danas se pred sudijom za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici izjasnio da nije kriv za ubistvo autoprevoznika Enijada Čehajića (47), ranjavanje Aldina Islamovića (24) i izazivanje opšte opasnosti. Prema otpužnici koju je 2. jula protiv Tokalića potvrdilo Tužilaštvo ZDK, taj Kakanjac se tereti da je 11. aprila ove godine u 22,20 časova u kafeu „Enjoy“ „na posebno okrutan način usmrtio Čehajića“.


Tokalić je zbog ranijeg sukoba svoje porodice sa izvjesnim M.Z. iz Kaknja, a u vezi sa trgovačkim centrom CC1 u Kaknju, prišao Čehajiću koji se stavio u odbranu M.Z. i dok je Čehajić stajao za šankom okrenut mu leđima, prišao mu na udaljenost oko jednog metra i iz pištolja ispalio pet hitaca u pravcu Čehajića. Jedan metak je pogodio žrtvu u gornji središnji tjemeni predio glave, a četiri u leđa. „Kada je teško ranjeni Čehajić pao na pod i bespomoćno ležao, Tokalić mu je prišao i na okrutan način zadao mu udarac nogom u predio glave“, navodi se u optužnici.

 

Dva metka koja su prošla kroz tijelo ubijenog Čehajića pogodila su u lijevu podlakticu Aldina Islamovića koji je u toj pucnjavi lakše ranjen. Nakon pucnjave, Tokalić je napustio objekat, a policiji se predao 23 dana kasnije i to na graničnom prelazu u Bosanskom Brodu, nakon što se danima skrivao u Hrvatskoj.
Na izjašnjenje o krivici danas je doveden iz Kazneno-popravnog zavoda u Zenici gdje se nalazi u istražnom pritvoru.