28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 Juli 2012 21:45

Zeničani uhapšeni u Makarskoj

Trojica mladića iz Zenice pritvorena su pod sumnjom da su akteri dešavanja koje je rezultiralo navodnim silovanjem jedne 17-godišnje Norvežanke u Makarskoj. Ova djevojka danas je dala iskaz, te je obavljen medicinski pregled. Sve se dogodilo nakon što se vraćala iz noćnog izlaska susrela je trojicu mladića u dobi od 23, 25 i 30 godina. Dvojicu, koji su također na odmoru u Makarskoj, upoznala je prije tri dana.

Prema njenoj verziji priče, kako je prethodno malo popila i bila u veselom raspoloženju, nije smatrala da će joj se u apartmanu gdje su je pozvali dogoditi nešto loše. No, tamo je, po njenoj verziji događaja, došlo do silovanja. Djevojka spominje za sada samo spolni odnos s jednim od ove trojice i kako se pokušalaa oduprijeti, ali je spriječena da napusti apartman.

-  Šta se tu točno događalo, je li u pitanju jedan silovatelj ili više njih te kakva je prava verzija događaja znat će se tek kada se usporede priče maloljetne Norvežanke i punoljetnih državljana BiH, objavili su mediji u Hrvatskoj. Djevojka je cijelo jutro provela na ginekološkim pregledima u Splitu te je tek nakon toga pristupila u Policijsku postaju Makarska gdje je ispričala svoju verziju događaja.

Slučaj policiji su prijavili njeni roditelji, nakon što se krvava vratila kući tokom noći. Iz konzularnih organa BiH saznajemo da je jedan od trojice mladića osumnjičen, dok su zadržana i preostala dvojica, zbog sumnje da su pomogli u djelu. Više detalja biće poznato u narednim danima. Identitet osumnjičenih i uhapšenih nećemo objavljivati dok policija ne potvrdi da se raadi o silovanju, odnosno dok nadležni tužilac (državno odvjetništvo u RH) ne pokrene slučaj i odredi pritvor jednom ili sve trojici Zeničana.