29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 26 Juli 2011 02:57

Pritvor osumnjičenim za ubistvo Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)
policija_stopOkružno tužilaštvo u Trebinju predložilo je Sudu da odredi jednomjesečni pritvor Borisu Vučiniću, osumnjičenom za ubistvo tridesetdevetogodišnjeg Damira Novaka, državljanina Hrvatske, kao i Siniši Vujaniću zbog učestvovanja u tuči, potvrđeno je danas Srni u ovom tužilaštvu. Novak je smrtno stradao 23. jula u tuči ispred trebinjske diskoteke "Red blek".

U Okružnom sudu Trebinje Srni je potvrđeno da će se u toku 24 časa odrediti prema zahtjevu Tužilaštva. U Centru javne bezbjednosti privedeno je ukupno pet lica zbog ovog slučaja, ali su trojica oslobođena krivice.

Novak je iz Holandije, gdje je živio sa suprugom i četrnaestogodišnjim sinom, došao na odmor u Rijeku kod roditelja. Nakon što su prijatelji, sa kojima se nije vidio dvadeset godina, došli po njega u Dubrovnik, svi zajedno su doputovali u Trebinje. Inače, Novak je u ratu odselio iz Zenice, gdje je rođen i živio do 1993.

Za sada nisu poznati detalji zbog čega je došlo do svađe u diskoteci između grupe mladića u kojoj je bio Novak i druge grupe, a nakon toga i do tuče na izlazu, u kojoj je od zadobijenih povreda na licu mjesta smrtno stradao Novak. Prema nezvaničnim saznanjima, Novak je podlegao od udaraca u glavu i grudni koš. Obdukcioni nalaz koji je potvrdio forenzičar Željko Karan kaže da je mladić stradao nasilnom smrću.

"Ono što jedino mogu da kažem jeste da je poenta u djelovanju tupe mehaničke sile, dok je sve ostalo rano otkrivati u cilju istrage", rekao je Karan. Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk oštro je osudio huligansko ponašanje mladića, ističući da i lokalna zajednica i građani najiskrenije saosjećaju sa porodicom Novak. "Sve ćemo učiniti da se pridružimo onima koji će da insistiraju na korektnoj i profesionalnoj istrazi ovog slučaja", istakao je Ćuk.

I građani Trebinja su u nevjerici i šoku, i osuđuju nasilničko ubistvo mladića koji se slučajno našao u ovom gradu. Oni ističu da se ne osjećaju sigurno i pitaju dokle će pojedinci svojim ponašanjem i sijanjem straha stvarati negativan imidž o gradu, koji ima sve predispozicije da bude jedan od najljepših i najbezbjednijih u RS.

Čitano 3516 puta